LOTUSkring "de Kempen"

Realistische slachtoffers voor iedere situatie....

Geschreven door:
André Sengers

Zo dit verslag zou eigenlijk door Sylvano gemaakt worden, maar wegens vakantie zal ik het maar doen. Wij alle wensen hem een goede vakantie toe.

Bij binnenkomst hoorden wij van Irene het droevige bericht, dat ze helaas niet geslaagd was. Iedereen had voor haar het beste gehoopt en gewenst, dat het haar wel zou lukken. Maar vol goede hoop ging ze vandaag ons als groep aansturen, dit in overleg met Ans en Lies.

Onze eerste opdracht was het grimeren van een shock, met een bepaalde tijdsduur dat het klaar moest zijn! Er was wel iemand die iets langer erover mocht doen, hij had wat meer oppervlakte nodig als alle andere. Wie o wie?
Nadat iemand klaar was en een goed hoekje had gevonden, werd men kritisch beoordeeld door Irene, met een toeziende oog van Ans en lies. Er werden hier en daar weer de nodige tips en adviezen gegeven voor de perfectie te krijgen.
Hierna maken wij ons snel even schoon, en gingen wij al verder met het maken van een eerste en tweede graad brandwonden. Ook deze werden door Irene en Ans aan een goede beoordeling onderworpen.
Lies was inmiddels zich klaar aan het maken voor de volgende demonstratie van een gesloten onderbeenbreuk. Nadat ze haar plaatsje had gevonden begon de demonstratie van het grimeren en acteren van de gesloten onderbeenbreuk. Gelijk met het acteren werden er enkele personen aangewezen om Lies als slachtoffer te behandelen. Nadat dit goed verlopen was ging iedereen aan de slag om dit letsel na te grimeren. Wat gaat hier toch een aardig groot stuk namaakweefsel erop. Het weefsel werd op kleur gemaakt en iedereen begon met lang uit halen van de spatel de zwelling te grimeren. Ook hier werd er veelzijdig gebruik gemaakt van een spiegel om de zwelling goed te kunnen beoordelen. Nadat Ans, Irene en Lies de zwelling had beoordeeld, werd nog even een kleine samenvatting gegeven.

Nog een laatste woordje voor Irene van ons alle uit bedankt voor de fijne en leerzame les, de leerlingen!