LOTUSkring "de Kempen"

Realistische slachtoffers voor iedere situatie....

Geschreven door:
Theo Tillemans

21 Juni 2012 het begin van de zomer begint met een melding van noodweer verwachting. Maar voor ons van belang het begin van de 11de les simulant slachtoffer.
De eerder uitgestelde les van Mart over de shock is dan toch vandaag. Mart weet het onderwerp shock zeer boeiend en interessant te brengen.
Er zijn meerdere soorten en fase van de shock van de gecompenseerde shock tot de levensgevaarlijke shock. Bij een shock is meestal sprake van in of uitwendig bloed cq vochtverlies waardoor de bloeddruk zakt en de hartslag toeneemt.
Vocht verlies treed bijvoorbeeld op bij 2de graad brandwonden. 9% Verbranding betekend al een vochtverlies van10 tot 20% van het lichaamsgewicht.(denk aan de regel van 9)

Na de lezing van Mart kregen wij de opdracht om de shock te grimeren en te spelen. Maar eerst was er tijd voor koffie en deze keer vlaai van Andre, Andre wordt zondag 24 juni 50 jaar.
Andre van harte gefeliciteerd ik denk wel namens ons allen.
Terug naar de shock. Het is niet voor een ieder eenvoudig om de shock te grimeren. De een is allergisch voor bepaalde schmink en een ander heeft meer oppervlakte. Uiteindelijk is het toch weer bij iedereen gelukt de mensen die er klaar voor waren konden de shock spelen.

Na het spelen kregen wij ieder een andere opdracht om te grimeren. Uiteindelijk heeft Lies een voorbeeld laten zien van een wond veroorzaakt door een houtzaag.
Als huiswerk kregen wij mee om alle tot nu toe geleerde wonden goed te oefenen. En tussen door nog even een enscenering te schrijven over de shock en dat niet te kort maar ook niet onnodig uitgebreid.