LOTUSkring "de Kempen"

Realistische slachtoffers voor iedere situatie....

Geschreven door:
Jos Daniëls

Iedereen werd weer welkom geheten en we konden meteen beginnen met het grimeren en acteren van ons huiswerk. Het werd deze keer een wond aan het onderbeen met een gebroken onderarm en een wond in het gelaat met een gebroken onderarm. Er kwamen verschillende wonden voorbij, zoals snijwonden, scheurwonden en schaafwonden en één iemand had een wond, die wij niet thuis konden brengen, aan of in de buik.

De wonden werden ook weer gecontroleerd door de bijna instructrice Irene in bijzijn van Ans, Lies en Sandra, de zus van Irene. Natuurlijk had men nu ook weer opbouwende kritiek waar we weer goed van konden leren. Na deze opdracht was de gesloten onderbeenbreuk aan de beurt. Er waren wederom problemen met de juiste kleur en de plaats van de verwondingen. Daarnaast hadden de mannen last van de behaarde benen. Aan het eind van de les waren er nog enkele mededelingen. Van Ans kregen we allemaal een compliment, zij kon zien dat wij thuis goed oefende. Ook kregen we te horen dat Bert gestopt is met de opleiding. Het is heel jammer dat hij gestopt is, hij was een gezellige en goede cursist. Bert bedankt voor de avonden dat je er was.
Als laatste kregen we weer huiswerk mee. Deze keer is het een lapwond aan de hand met een gebroken sleutelbeen, en een open onderbeenbreuk. Na al deze verwondingen was de avond weer veel te snel om, maar het was wel weer een leerzame avond geweest.